U bent hier

 

10/06/2016 - 10:30

Actie social profit

Contractbreuk door de Vlaamse regering

Op 20 mei nam de Vlaamse regering de beslissing om de aanmoedigingspremie voor landingsbanen voor een pak werknemers in de Social-Profit af te schaffen. De Vlaamse regering breekt hiermee eenzijdig in op sociale akkoorden.

Met het Vlaams Intersectoraal Akkoord in 2000 kozen de werknemers uit de Social-Profit voor Werkbaar Werk in plaats van voor loonopslag. Hierdoor kreeg elke werknemer Vrijstelling van Arbeidsprestaties – ‘rimpeldagen’ – vanaf 45 jaar. En er kwamen ook extra Vlaamse premies bij voor zorgkrediet en landingsbanen.

De premie voor landingsbanen wil de Vlaamse regering nu beperken tot werknemers in zogenaamde ‘zorggerelateerde beroepen’. Vanaf 1 juni verliezen alle andere werknemers hun recht op deze premie.

Voor het ABVV is ALLE personeel waardevol! Wij delen de sector niet op in ‘wie verdient de premie en wie niet’.

En we willen dit laten weten aan de Vlaamse regering. Dus:

 Vrijdag 10 juni - 10u30 Centraal Station Brussel

NAAR EEN VIA 5

Het is niet omdat de Vlaamse regering contractbreuk pleegt, dat de werknemers geen nieuwe eisen en verzuchtingen hebben. Hoog tijd om naar een nieuw Vlaams Intersectoraal Akkoord te gaan: jobs, koopkracht en werkbaar werk! Meer dan ooit.

De eerste stap is het bezorgen van de Gemeenschappelijke Eisenbundel. Tijdens de actie gaan we langs bij de Vlaamse regering om onze eisen op tafel te leggen.

Zorg dat je erbij bent en laat je stem horen aan de Vlaamse regering. Samen sterk!

Download hier het pamflet van de actie