U bent hier

 

15/06/2018 - 08:00

Solidariteit met Bruno Verlaeckt en Tom Devoght

Tijdens de algemene staking van juni 2016 werden Bruno Verlaeckt en Tom Devoght aangehouden toen de politie een stakingspiket aan de Scheldelaan in Antwerpen verwijderde. Pas één jaar en 8 maanden later werden beide voor de correctionele rechtbank van Antwerpen gedaagd. Op de zitting van 13 april werd de zaak verschoven.

VRIJDAG 15 JUNI vindt de eigenlijke pleitzitting plaats.

Deelnemers aan een syndicale actie, uitoefenaars van fundamentele rechten (het stakingsrecht en het recht op vrije meningsuiting), deelnemers aan een vreedzaam stakingspiket, worden voor de correctionele rechtbank gedaagd en als criminelen behandeld!
Dit is iets dat we als ABVV niet zomaar aan ons kunnen laten voorbijgaan.

Er dient een einde te komen aan de criminalisering van het sociaal verzet! Een democratie heeft nood aan kritische tegenstemmen!

We roepen dan ook iedereen op om Bruno en Tom een hart onder de riem te steken door op vrijdag 15 juni vanaf 8u te verzamelen aan de rechtbank, Bolivarplaats 20/1 in Antwerpen.

We beseffen dat niet iedereen de zittingszaal zal binnen geraken, maar zijn ervan overtuigd dat door onze massale aanwezigheid, we aan de rechters en het openbaar ministerie duidelijk zullen maken dat aan het stakingsrecht niet getornd mag worden en dat we niet meer of minder dan de vrijspraak over de hele lijn eisen voor onze kameraden!

Militanten die hun steun komen betuigen tijdens de werkuren zijn officieel gedekt door een stakingsaanzegging. Contacteer je centrale voor meer informatie hierover.