Bijzondere aanvullende vorstvergoeding

Dagen van tijdelijke werkloosheid door vorst of sneeuw tellen niet mee voor het vakantiegeld. Om het verlies aan vakantiegeld te compenseren, krijgen arbeiders een bijzondere aanvullende vorstvergoeding voor dagen van tijdelijke werkloosheid als gevolg van vorst of sneeuw.

Bedrag: De uitkering bedraagt bruto € 5,35 (regeling van 6-dagenweek) per dag werkloosheid tijdens het voorgaande jaar waarvoor een bijzondere aanvullende vorstvergoeding werd toegekend. Er wordt een bedrijfsvoorheffing van 26,75% op het bedrag weerhouden.

Betaling: OPGELET vanaf dit jaar (2023), wordt deze vergoeding door onze vakbond direct op jou rekening betaald. In 2023, wordt deze op 1 juni betaald. 

Belangrijk om te weten: er wordt enkel een vergoeding betaald als deze minimaal € 15 bedraagt. Als de vergoeding lager is, wordt deze betaald samen met de vergoeding voor het volgende jaar.

Denk je recht te hebben hebt op de bijzondere aanvullende vorst vergoeding maar je bent bezorgd omdat je niets ontvangen hebt? Neem contact op met jou afdeling: Klik hier voor de contactlijst van de afdelingen.